Kundeservice 70 20 50 85

Landsdækkende Kontrolcentral 76 117 117

Nyhedsvisning

Indbrudstyvenes indtægt sætter rekord

13. apr 2010

Mere end en milliard kroner. Så meget fik indbrudstyve med sig ud af danske hjem i 2009. Dermed er tyvenes udbytte steget med mere end 80 procent over de seneste fem år. Det viser tal fra Forsikring & Pension.


Tyvene putter mere i deres tasker end tidligere, og så er de også mere flittige. Der har aldrig tidligere været så mange indbrud som i 2009. 46.621 hjem havde ubudne gæster sidste år.
I 2009 udbetalte forsikringsselskaberne i alt 1.069 millioner kroner til dem, der havde haft de kedelige besøg. Det er 82,5 procent mere end for fem år siden.
- Folk bør nu for alvor tænke i at sikre deres bolig mod indbrud, siger chefkonsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.
Det er de seneste års generelt gode økonomi, der i følge Forsikringsoplysningen har fristet tyvene til at arbejde mere. Der er mere at komme efter, fordi danskerne de seneste år har fyldt deres hjem med dyre ting.
- Mange har udskiftet ældre indbo med for eksempel designermøbler og dyre fladskærmsfjernsyn, ligesom den gamle stationære PC ofte er skiftet ud med en bærbar. Det betyder, at der selv i almindelige hjem som regel er gode ting at stjæle, forklarer Christian Skødt.
 


© 2009 Alarm & Sikring ApS. Alle rettigheder forbeholdes.